..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Πέθανε ο σφαγέας Σιμόν Πέρες!!!!


Δεκάδες ηγέτες προχώρησαν χτες στην «αγιοποίηση» του Ισραηλινού πρώην Προέδρου, πρωθυπουργού και υπουργού Σιμόν Πέρες. Ενός ανθρώπου που πρωταγωνίστησε στην πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική ιστορία από την αρχή της δημιουργίας του ισραηλινού κράτους. Από νεαρή ηλικία ο γεννημένος στην Πολωνία ως Ζιμόν Πέρσκι, εντάχθηκε στην παραστρατιωτική εβραϊκή οργάνωση «Haganah», που πρωταγωνίστησε στη σφαγή χιλιάδων Παλαιστίνιων την άνοιξη του 1948, στην καταστροφή εκατοντάδων παλαιστινιακών χωριών και στην προσφυγιά εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων, τη λεγόμενη Νάκμπα (Καταστροφή της Παλαιστίνης). Στη συνέχεια συμμετείχε ή διέταξε αμέτρητες σφαγές σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και προώθησε πολιτικές, ενίοτε και με τη φενάκη της «ειρήνης», που διεύρυναν και εμβάθυναν την κατοχή της παλαιστινιακής γης.

Πολλοί από τους ξένους ηγέτες, όπως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, έσπευσαν να αναγορεύσουν τον Πέρες, που πέθανε χτες τα ξημερώματα σε ηλικία 93 ετών έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό, σε... ειρηνοποιό και πολιτικό ηγέτη με «όραμα, σοφία, θάρρος και πατριωτισμό». Ακόμη και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, του έπλεξε το εγκώμιο λέγοντας πως ήταν «θαρραλέος εταίρος για την ειρήνη»...

Επίσης, ως υπουργός Αμυνας στην κυβέρνηση του Μπεν Γκουριόν, πρωτοστάτησε στη δημιουργία του πυρηνικού οπλοστασίου του Ισραήλ και στη συνέχεια ως υπουργός Εξωτερικών και Οικονομικών συμμετείχε σε όλες τις κυβερνήσεις που διεύρυναν την κατοχή της παλαιστινιακής γης με τους εβραϊκούς εποικισμούς στη Δυτική Οχθη. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 πρωταγωνίστησε στα παζάρια για τη δήθεν «επίλυση» του Παλαιστινιακού υπογράφοντας με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Γιάσερ Αραφάτ, τις «ειρηνευτικές» συμφωνίες του Οσλο για να βραβευτεί, το 1994, με Νόμπελ Ειρήνης.

Μία από τις αμέτρητες φορές που έβαψε τα χέρια του με αίμα ήταν και η σφαγή εκατοντάδων αμάχων στην Κανά του Λιβάνου, την οποία διέταξε τον Απρίλη του 1996, ενώ ήταν πρωθυπουργός, στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της «Χεζμπολάχ», με την ονομασία «Σταφύλια της Οργής». Παρέμενε πολιτικά ενεργός έως τα 91 του χρόνια, οπότε ολοκλήρωσε επταετή προεδρική θητεία (2007 - 2014).

ΕΣΑΚ-ΑΤΕ μέσω mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog