..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Κατάλαβαν ότι καταρρέουν και μοιράζουν κλίμα προσδοκιών και αναμονής


Ο Φλαμπουράρης διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να δώσει και του χρόνου το επίδομα που ονόμασε «13η σύνταξη» στους χαμηλοσυνταξιούχους. Εκτιμάει, επίσης, ότι «ο κόσμος έχει υπομονή» και πως «υπάρχει βάσιμη ελπίδα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν».

 Ο Παππάς λέει ότι «θα πάρει χρόνο, αλλά τις πληγές θα τις κλείσουμε» και ο Ξυδάκης ότι το επίδομα που μοίρασε η κυβέρνηση σαν ψευτοπαροχή είναι «έκφραση της λαϊκής βούλησης». Ο ίδιος ξορκίζει το ενδεχόμενο ρήξης με τους δανειστές «τώρα που έχουμε συμμάχους στην Ευρώπη». 

Από κοντά και ο Τσακαλώτος, ο οποίος σε άρθρο του χαρακτηρίζει «ζουρλομανδύα» το Σύμφωνο Σταθερότητας, που «θα οδηγήσει την Ευρώπη σε διάλυση». Αποκωδικοποιώντας τις παραπάνω δηλώσεις, προκύπτει το εξής μήνυμα από την κυβέρνηση στο λαό: «Κάνε υπομονή. Τα πράγματα αλλάζουν στην Ευρώπη και εμείς είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε μέτρα ανακούφισης και ανάκτησης των απωλειών. Αρκεί να ξεφύγουμε από τη δημοσιονομική αυστηρότητα, που απειλεί την ίδια την Ευρώπη». 

Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια επιδιώκει η κυβέρνηση: Προσπαθεί να καθηλώσει το λαό σε στάση αναμονής, να τον συμβιβάσει με τη φτώχεια και τις ψευτοπαροχές της, να καλλιεργήσει προσδοκίες ότι από την ανάκαμψη της οικονομίας θα ωφεληθεί ο ίδιος και να εξωραΐσει την ΕΕ, λέγοντας ότι με άλλη αναλογία στο μείγμα διαχείρισης μπορεί να γίνει φιλολαϊκή. Με τέτοια επιχειρήματα περιοδεύουν τα κυβερνητικά στελέχη ανά την Ελλάδα και πρέπει ο λαός να τους δείξει ότι δεν τρώει το κουτόχορτο που του σερβίρουν. Πολύ περισσότερο, να μην τους δίνει το δικαίωμα να επικαλούνται τάχα την υπομονή του, ως απόδειξη σιωπηρής έστω στήριξης στην αντιλαϊκή τους πολιτική.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog