..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Τα γεράκια του πολέμου, της Mobil και της Goldman Sachs στα Υπουργεία του Τραμπ


Καθώς ο - εκτός απροόπτου νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ - Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να ορίζει τα νέα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, πυκνώνουν και οι αναλύσεις που ασκούν κριτική για τη νέα κυβέρνηση των πετρελαιάδων και των στρατιωτικών. 

Δύο Τεξανοί της πετρελαιοβιομηχανίας, ο Ρεξ Τίλερσον, διευθύνων σύμβουλος της «Exxon Mobil» με θητεία και σχέσεις με τη Ρωσία, και ο Ρικ Πέρι, πρώην κυβερνήτης του Τέξας, προτείνονται αντίστοιχα για υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Ενέργειας. 

Στρατιωτικοί με θητεία στο Ιράκ και άλλες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, όπως οι απόστρατοι στρατηγοί Τζέιμς Ματίς και Μάικλ Φλιν, έχουν προταθεί για τις θέσεις του υπουργού Αμυνας και του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, ενώ ο Τζον Κέλι για υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, με στόχο την «παράνομη μετανάστευση». 

Επίσης, ο πρόεδρος της Goldman Sachs για πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου και το στέλεχός της Στίβεν Μνούσιν για υπουργός Οικονομικών. 

Ολα παρουσιάζονται ως πρωτόγνωρα. Στην πραγματικότητα, όλες οι αστικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ και αλλού στελεχώνονται από ανθρώπους του κεφαλαίου, αφού τα συμφέροντά του εξυπηρετούν. 

Τώρα με τον Τραμπ, αν κάτι έρχεται να προστεθεί, είναι ότι αυτό δεν γίνεται... δι' εκπροσώπων, αλλά απευθείας. Οντας ο ίδιος μεγαλοκαπιταλιστής που επιλέχτηκε από το ισχυρότερο τμήμα του κεφαλαίου ως ο καταλληλότερος γι' αυτή την εποχή, όπως πριν π.χ. ο Ρίγκαν, οι Μπους, ο Κλίντον ή ο Ομπάμα, επιλέγει και αυτός τους ...συναδέλφους του, παραμυθιάζοντας τον αμερικανικό λαό ότι θα ασχοληθεί με τα προβλήματά του, τα οποία δημιουργεί το σύστημα που υπερασπίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog