..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: Νέοι παπατζήδες με ωραία περιτυλίγματα


Το μαύρο άσπρο επιχειρούν να κάνουν από χτες τα επιτελεία κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, αλλοιώνοντας το βαθιά ταξικό αντιλαϊκό της πρόσημο και επιχειρώντας να κρύψουν τα επόμενα βαριά αντιλαϊκά μέτρα που συμφώνησαν για τσεκούρωμα του αφορολόγητου, των συντάξεων και των εργασιακών για τα επόμενα πολλά χρόνια, πίσω από ένα «σύννεφο» ψεύτικων προσδοκιών για φιλολαϊκά «αντίμετρα» και καπιταλιστική ανάκαμψη που θα συμβαδίζει τάχα με τις κοινωνικές ανάγκες.

Τον «τόνο» των τέτοιων παρεμβάσεων έδωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιχειρώντας να «κωδικοποιήσει» το κυβερνητικό «αφήγημα» γύρω απ' το τι συμφωνήθηκε.

Η κυβέρνηση που - ανεξάρτητα από το τελικό ύψος του λογαριασμού που θα συμφωνήσουν τα τεχνικά κλιμάκια - συμφώνησε προχτές στη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, για να πιάνονται οι στόχοι των «πλεονασμάτων» για τα επόμενα πολλά χρόνια, παλεύει από χτες να μετατοπίσει τη συζήτηση από την προνομοθέτηση των αντιλαϊκών μέτρων που συμφώνησε για μετά το 2019, στο ότι αυτά θα συνοδεύονται και από κάποια μέτρα που βαφτίζει «αντίμετρα» και τα οποία υποτίθεται θα εξισορροπούν τις αντιλαϊκές παρεμβάσεις. Πάντως, δεν πρέπει να διαφεύγει ότι ήδη «τρέχουν» αντιλαϊκά μέτρα που απορρέουν από το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και θα υλοποιηθούν το 2018 και το 2019 όπως η περαιτέρω μείωση ή η κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Ενδεικτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωνε χτες ότι «η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα, έγινε σεβαστή και αποδεκτή από όλους. Η νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν από 1.1.2019 γίνεται υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για κάθε ευρώ επιβάρυνσης θα υπάρχει και ένα ευρώ ελάφρυνσης», ενώ και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη έλεγαν χτες σε παρεμβάσεις τους στα ΜΜΕ ότι «θα παίρνουν 100 και θα δίνουν 100» από το λαό.

Πρόκειται για «αφήγημα» - άξιο... παπατζή, αφού η κυβέρνηση πέρα από τον ισχυρισμό που δεν αντέχει κριτικής ότι τάχα θα «απαλύνει» τις πληγές των λαϊκών στρωμάτων που η ίδια αντιλαϊκή πολιτική θα ανοίγει, κρύβει ότι:
Το μόνο δεδομένο που υπάρχει με βάση τη συμφωνία του Γιούρογκρουπ (και το ότι δεν έχουν κλείσει μια σειρά παράμετροι όπως π.χ. το ακριβές ύψος των πλεονασμάτων κ.τ.λ.) είναι τα μέτρα που περιλαμβάνουν τσεκούρωμα αφορολόγητου - συντάξεων και νέες «διαρθρωτικές αλλαγές» στα Εργασιακά (ύψος ομαδικών απολύσεων κ.ά.), αλλά και η δέσμευση ότι σε περίπτωση που οι αντιλαϊκοί «στόχοι» δεν πιάνονται θα παίρνονται και νέα μέτρα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 25022017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog