..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ευτυχώς γύρισε η......... ΤΡΟΙΚΑ!!!!!


Με στόχο την εξειδίκευση του νέου αντιλαϊκού πακέτου, που θα αποτελέσει γέφυρα με τα μνημόνια της επόμενης ημέρας, ξεκινάνε από σήμερα, Τρίτη, οι συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των κλιμακίων των θεσμών που βρίσκονται στην Αθήνα.

Η ατζέντα των συναντήσεων περιλαμβάνει τις «εκκρεμότητες» της δεύτερης αξιολόγησης όπως τα εργασιακά, τα ενεργειακά και το «δημοσιονομικό κενό» του 2018, καθώς και τα μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά το 2018 με βάση και τις αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup.

H κυβέρνηση και οι θεσμοί θα επιδιώξουν να επιτευχθεί μία «τεχνική συμφωνία» που θα επιτρέψει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης σε κάποιο από τα προσεχή Eurogroup.



Tα αντιλαϊκά μέτρα, που θα νομοθετηθούν από τώρα και θα εφαρμοστούν μετά το 2018, υπηρετούν τη μετάβαση στην καπιταλιστική ανάκαμψη και επιβεβαιώνουν ότι η βαρβαρότητα δεν θα έχει ημερομηνία λήξης για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Η πρόταση των θεσμών προβλέπει μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ ή 3,6 δισ. ευρώ, που θα αφορούν τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και των συντάξεων. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, τα μέτρα αυτά θα ξεκινούν από τα 2,8 δισ. ευρώ. 

Το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων αφορά το υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, την ενέργεια, τα δημοσιονομικά και την επισκόπηση των συζητήσεων. Οι συζητήσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κουαρτέτο αναμένεται να κρατήσουν περίπου μία εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, καλωσόρισε τη «συναντίληψη» που επιτεύχθηκε στο Eurogroup και η οποία επέτρεψε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τους υπόλοιπους εταίρους μας και είμαστε πεπεισμένοι πως λύσεις μπορούν να βρεθούν, όπως γινόταν πάντα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να διασφαλιστεί η συνέχιση της προόδου και η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στο ελληνικό πρόγραμμα», ανέφερε.

Η κυβέρνηση σηκώνει κουρνιαχτό περί «αντισταθμιστικών» μέτρων, προκειμένου να ξεγελάσει το λαό. Ωστόσο, τα μέτρα στις Ασφαλιστικό και το Φορολογικό θα εφαρμοστούν «βρέξει - χιονίσει» για την υλοποίηση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ τα «αντισταθμιστικά» μόνο εφόσον ξεπεραστεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Τα «αντισταθμιστικά» θα υλοποιούνται με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών και θα είναι προσανατολισμένα στην ενίσχυση της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Επομένως, θα υπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου και ίσως δοθούν και κάποια ψίχουλα για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας.

πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog