..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

"Στην Ελλάδα αργεί η ανάπτυξη. Δεν έχουμε γίνει ακόμα Γουατεμάλα!" {Video Γουατεμάλα}


Απογοήτευση για τους διαχειριστές της εξουσίας.  Ύφεση για το τελευταίο τετράμηνο του 2016, μηδενική η ανάπτυξη για όλη τη χρονιά, είπε η ΕΛΣΤΑΤ. Αναθάρρησαν οι αναπληρωματικοί στο μπάγκο. «Εμείς είμαστε καλύτερη ομάδα αναφώνησαν. Βάλτε εμάς στο παιχνίδι». Οι προπονητές, βέβαια, έχουν τα πλάνα τους.

Όλο το σκηνικό αυτής της τραγωδίας για τον ελληνικό λαό είναι φτιαγμένο με τη «μαγική» λέξη ανάπτυξη. Μ’ αυτήν μας γανώνουν το μυαλό κάνοντάς μας να ελπίζουμε περιμένοντας το… «θαύμα»!

Η επωδός βέβαια γνωστή. «Οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο», όταν φυσικά θα… έρθει η ανάπτυξη!

Έτσι, γι αυτό δανείζονται από τους τοκογλύφους - εταίρους,

γι αυτό τα δίνουν σε τραπεζίτες και άλλους λοιπούς ωφελούμενους, γνωστούς και μη εξαιρετέους,

γι αυτό ρήμαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία,

γι αυτό συνεχώς μειώνουν μισθούς και συντάξεις,

γι αυτό εκτίναξαν την ανεργία στα ύψη,  


γι αυτό ξεπουλούν, αξιοποιούν, όπως μας λένε,  τη δημόσια περιουσία,

γι αυτό μας χαρατσώνουν,

γι αυτό κατάσχουν τις περιουσίες εκείνων που τις έφτιαξαν με τη δουλειά τους,

γι αυτό ανέβασαν τα χρέη  μας σε δημόσιο, τράπεζες,  ταμεία και δανειστές σε δυσθεώρητα ύψη,

γι αυτό διαλύουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,

γι αυτό ο κοινωνικός αυτοματισμός έγινε επιστήμη,

γι αυτό τα ΜΑΤ είναι σε δράση και χτυπούν όσους διαμαρτύρονται χωρίς εξαιρέσεις,

γι αυτό λοιπόν οι ανθρώπινες θυσίες,  με την ψαλίδα μεταξύ θανάτων και γεννήσεων να ανοίγει υπέρ των πρώτων δραματικά,  (ΕΛΣΤΑΤ)

γι αυτό  το ψέμα και η απάτη. 


Για να πιάσουν οι θυσίες του ελληνικού λαού τόπο! Θυσίες που αυτοί ως… «σωτήρες» μονομερώς αποφάσισαν!

Βέβαια, η δοκιμασία το Γολγοθά –θέλουν να μας πουν- προοιωνίζει τη χαρά της Ανάστασης. Και οι «νεκροί της κρίσης» θα αναστηθούν και όσα μας έχουν κλέψει θα μας τα επιστρέψουν διπλά και τριπλά, και την εργασία και τις περιουσίες και τα σπίτια και τη χαρά.

Κι όλα αυτά θα γίνουν  με την έλευση της ανάπτυξης!

Διαγκωνίζονται οι μνημονιακοί  ποιος θα την πρωτοϋποδεχτεί! Μόνο που αυτή δεν έρχεται, είναι δύστροπη και αχάριστη. Αντί να πλησιάσει, απομακρύνεται! «Πάρτε κι άλλα μέτρα, τους λέει, αδιαφορώ για το πολιτικό σας κόστος. Ρίξτε μια ματιά στη Γουατεμάλα, εκεί μ’ έχουν σηκώσει στα χέρια και με κουβαλούν στους ώμους!»

Εκεί, στη Γουατεμάλα, οι  τοπικοί «σωτήρες», αφού τήρησαν κατά γράμμα όλα τα προαπαιτούμενα των δανειστών τους,  αφού πέρασαν όλες τις αξιολογήσεις  -παραμυθιάζοντας ταυτόχρονα τους ιθαγενείς-  υποδέχτηκαν την ανάπτυξη μετά φανών και λαμπάδων!

Εκεί, στη Γουατεμάλα της  εντυπωσιακής ανάπτυξης, οι μακροοικονομικοί δείκτες   ευημερούν!

Δώδεκα οικογένειες έχουν στην κατοχή τους  τον πλούτο όλης της χώρας,

ενώ μισός πληθυσμός ζει κάτω από το όριο φτώχειας(!),

ενώ τα μισά παιδιά υποσιτίζονται!

Εκεί, στη Γουατεμάλα, πετούν τα περισσότερα ελικόπτερα στον κόσμο!

Στο σχετικό εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου που παρατίθεται   φαίνεται ανάγλυφα η κατάσταση που επικρατεί σήμερα  εκεί!

ΥΓ. α) Κι όλα αυτά γίνονται και με «αριστερό πρόσημο» και με «ηθικό πλεονέκτημα», εξευτελίζοντας χωρίς ίχνος ντροπής σύμβολα και αξίες! Και φυσικά όχι με το αζημίωτο!

β) Η ανάπτυξη τύπου Γουατεμάλας,  θα έρθει και στην Ελλάδα, αν πετύχουν –δανειστές και πολιτικό προσωπικό-  την πλήρη εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Μέχρι τότε θα χρειαστεί να αλλάξουν ακόμη πολλές κυβερνήσεις και πρωθυπουργοί, εκτός αν ο ελληνικός λαός τους σταματήσει και πάρει ο ίδιος μόνος του όλα όσα του ανήκουν, με τη δικαιοσύνη τότε να στέκεται στο ύψος της!

γ) Το ντοκιμαντέρ "Υπέροχη μακροοικονομία" είναι της ΕΡΤ του 2010.

Δημήτρης Τσιμούρας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog