..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει το .....χώρο του!!!!!


Αναθερμάνθηκαν το τελευταίο διάστημα η κινητικότητα και οι κόντρες στο ΠΑΣΟΚ, με άμεση επίδραση στον ευρύτερο, υπό ανασύνθεση, χώρο της κεντροαριστεράς. 

Παρά το γεγονός ότι η εσωκομματική διαμάχη στο ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται από την πλειοψηφία των ΜΜΕ ως μάχη συσχετισμών και αμφισβήτησης της σημερινής ηγεσίας, το ζήτημα είναι βαθύτερο και σχετίζεται άμεσα με τις διαφορετικές απόψεις για τον ρόλο που θα πρέπει να παίξει ο συγκεκριμένος χώρος στη γενικότερη αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος. 

Ετσι, δεν είναι σύμπτωση ότι τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας ακόμα και έρευνες γνώμης για το πώς θα πρέπει να σχηματοποιηθεί και προς τα πού θα πρέπει να κινηθεί ο συγκεκριμένος χώρος.

Το βασικό ερώτημα που καλούνταν να απαντήσουν οι δηλωμένοι ψηφοφόροι του χώρου, ήταν για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, αν στις επόμενες εκλογές αναδειχτεί πρώτο κόμμα, σε αντιπαράθεση με το αν θα πρέπει να χαράξει η κεντροαριστερά στρατηγική στενότερης συνεργασίας με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πάνω σ' αυτό το θέμα γράφονται και πολλά άρθρα, κυρίως στις εφημερίδες και τα διαδικτυακά μέσα που έχουν απήχηση στο χώρο. Οπως και να έχει, ο καβγάς ξεπερνάει τα όρια του ΠΑΣΟΚ και αντανακλά βαθύτερους προβληματισμούς (και σχεδιασμούς) των αστικών επιτελείων για το πώς, με ποια κυβερνητικά σχήματα και με ποιες συμμαχίες σε μια επόμενη φάση, θα γίνει εφικτή η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και ταυτόχρονα η ανανέωση της ικανότητας της επόμενης κυβέρνησης να ενσωματώνει τις λαϊκές αντιδράσεις. 

Εδώ είναι που αναζητείται και ο ρόλος της λεγόμενης κεντροαριστεράς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog