..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Βαπτίζουν τον εισπράκτορα της ΔΕΗ...σύμβουλο!!!!!


Οπως πληροφορεί η «Αυγή», η ΔΕΗ θα προσλάβει «Σύμβουλο και όχι εισπράκτορα» και μάλιστα με διεθνή διαγωνισμό. 
Εξηγεί ότι σκοπός της επιχείρησης δεν είναι απλά να βελτιώσει την εισπραξιμότητά της, αλλά να «αναβαθμίσει» τις σχέσεις με τους «πελάτες» της. 

Και τελικά ο κάθε «πελάτης», σύμφωνα με την «Αυγή», θα έχει δίπλα του έναν «σύμβουλο» και όχι έναν εισπράκτορα... 

Το ερώτημα είναι: 

Τι συμβουλές χρειάζεται μια εργατική οικογένεια για να έχει φως, ζεστό νερό, θέρμανση, να μαγειρεύει και να ψυχαγωγείται; 
Ο «εκμοντερνισμός» της ΔΕΗ που τονίζεται στο ρεπορτάζ της «Αυγής» δεν φαίνεται να συνδέεται με κάποια δραστική μείωση στους λογαριασμούς, που πλέον η παραλαβή τους από τον ταχυδρόμο είναι εφιάλτης για τα λαϊκά νοικοκυριά. 

Οι κάμποσες φορές μάλιστα που τονίζεται ότι το σύστημα που θα εφαρμόσει θα είναι «πελατοκεντρικό», κάνει φανερό ότι ετοιμάζεται «σαφάρι» εισπράξεων, που θα βάλουν θηλιά σε χιλιάδες εργαζόμενους για να μαζέψουν όσα παραπάνω μπορούν από τους φουσκωμένους λογαριασμούς. 

Την ίδια στιγμή, περισσεύουν τα πανηγύρια της κυβέρνησης για τις συμφωνίες εξόρυξης υδρογονανθράκων από μονοπώλια και την αναβάθμιση της χώρας στο ενεργειακό τοπίο με την ενίσχυση της θέσης επιχειρηματικών ομίλων. 

Οσο λοιπόν οι λαϊκές οικογένειες θα απολαμβάνουν τις «συμβουλές» της ΔΕΗ, οι όμιλοι θα αυγατίζουν τα κέρδη τους με τις εκμεταλλεύσεις «οικοπέδων»...

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog