..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Για όλα ΝΑΙ σε ΟΛΑ


Άφησαν άναυδους ακόμη και τους δανειστές – εταίρους μας οι βουλευτές της συμπολίτευσης με την ταχύτητα που την κάθε επιθυμία τους την κάνουν νόμο του κράτους!

Αν, βέβαια, κάποιοι σταθούν στο γεγονός και σχολιάσουν  ότι πριν μια βδομάδα ψήφισαν και τώρα για το ίδιο θέμα ξαναψηφίζουν επί τα χείρω, ο γράφων θα τους πει ότι βλέπουν το δένδρο και χάνουν το δάσος και ότι είναι μεμψίμοιροι και ότι δεν θέλουν το καλό και τη σωτηρία της πατρίδας.

Πάντως,  σύμφωνα με πληροφορίες από το στρατόπεδο των δανειστών  μας, δεν τους ενδιαφέρει και τόσο η πρόοδος της 2ης αξιολόγησης, όσο η συνέχιση της αξιολόγησης των ίδιων των κυβερνητικών βουλευτών, παρ’ όλο που έχουν περάσει με απόλυτη επιτυχία και την τρισχιλιοστή.

Σύμφωνα πάντα με πηγές των Βρυξελών, επίκεινται στην ελληνική Βουλή, σε διάστημα μιας βδομάδας, τρεις απανωτές ψηφοφορίες σχετικά με τον αριθμό των διοδίων στην Εγνατία Οδό, ώστε από τα 38, διαδοχικά να τα πάνε στα 56.

Στο test αυτό των δανειστών προς τους κυβερνητικούς βουλευτές δεν μετράει το αποτέλεσμα,  αυτό είναι εκ των προτέρων γνωστό, όσο η ταχύτητα αντίδρασης τους κατά την ίδια την ψηφοφορία.

Όμως το ελληνικό δαιμόνιο δεν μασάει από κάτι τέτοια. Οι βουλευτές μας  της συμπολίτευσης φρόντισαν να μαγνητοφωνήσουν τη φράση ΝΑΙ σε ΟΛΑ. Επί δεκαεξαώρου κάνουν ασκήσεις ετοιμότητας, ώστε την ώρα της ψηφοφορίας  να πατήσουν όλοι ταυτόχρονα το κουμπί του κινητού τους,  και να ακουστεί σε χρόνο μηδέν, όσο γίνεται πιο δυνατά μέσα στη βουλή, η περήφανος φράσις  ΝΑΙ σε ΟΛΑ.

Ο γράφων επίσης αποκαλύπτει ότι εκτός από τα τραπεζικά βραχιολάκια που θα τοποθετηθούν δια νόμου επί της δεξιάς μας χειρός, σε λίγο θα αποτελεί νόμο του κράτους και η υποχρεωτική εγκατάσταση σε κάθε Έλληνα ηλεκτρονικού αερόμετρου, που θα μετρά με ακρίβεια χιλιοστού τον εισπνεόμενο αέρα, ώστε να υπάρχει και επ’ αυτού δίκαια φορολόγηση.

Η δικαιοσύνη είναι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης, φροντίδα της οι αδύνατοι και  στόχος της οι κατοικούντες των βορείων προαστίων. Γι αυτό και στα βόρεια προάστια  ο εισπνεόμενος αέρας θα τιμολογείται  πενταπλάσια των άλλων περιοχών. Άνεργοι και μη έχοντες θα πληρώνουν τον αέρα στη μισή τιμή!

Αξίζει όμως  να αναφέρουμε ότι με μεγάλη επιτυχία πέρασαν και το test των κατασχέσεων. Κόλαφος για τις Κασσάνδρες, σεισμός για την Εκάλη!  Κανένας δεν χάνει το σπίτι του, αν δεν χρωστά  στο Δημόσιο πάνω από 500 ευρώ!

Παρ’ όλα αυτά οι ίδιες πηγές μας  αναφέρουν ότι η εταιρία των δανειστών έκανε σαφές στους βουλευτές της πλειοψηφίας ότι αν αποτύχουν ακόμη και σε ένα test είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές,  για να μιλήσει και πάλι ο λαός.

Ας μη θεωρήσει όμως κάποιος  ότι οι βουλευτές μας της συμπολίτευσης  τρέχουν και δεν φτάνουν, επειδή φοβούνται τις εκλογές, μη χάσουν τα μισθά και άλλα τέτοια ανούσια.  Επιθυμία και υποχρέωση τους συνάμα προς τους χειμαζόμενους  Έλληνες είναι η βελτίωση της ήδη πρώτης θέσης που κατέχουν στο βιβλίο Γκίνες στον τομέα «η επιθυμία σας γίνεται νόμος!»

Βέβαια, στα πλαίσια αυτής της εθνικής προσπάθειας, σύντομα θα γίνει νόμος του κράτους  η μεταφορά του Βράχου της Ακροπόλεως των Αθηνών μπροστά στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Εκεί, κάθε  Κυριακή, έτσι κι αλλιώς η αργία καταργήθηκε, θα θυσιάζουν δύο εκατόμβες ελλήνων συνταξιούχων –που θα μεταφέρονται στις Βρυξέλες με ειδικά διαμορφωμένα βαγόνια-  αντίστοιχα στους βωμούς της ανάπτυξης και ελάττωσης του χρέους, με τη βεβαιότητα  ότι ύστερα από κάποια χρόνια –σίγουρα λιγότερα από 99-  θα εισακουστούν προσευχές και δεήσεις.

Σίγουρα όσοι τότε θα βρίσκονται εν ζωή θα ζήσουν μεγάλες στιγμές βλέποντας την ανάπτυξη να εισβάλει στη χώρα μας από ξηρά, θάλασσα και αέρα, το δε χρέος να συρρικνώνεται όπως ο κακοήθης όγκος μετά τη χημειοθεραπεία των θυσιών!

Αν και έχουμε αποκαλύψει μόνο ένα μικρό μέρος των πληροφοριών μας, σταματάμε εδώ, για να μην κατηγορηθεί ο γράφων από κακόβουλους ότι τους δίνει ιδέες. Αυτοί δεν έχουν ανάγκη από τέτοια. Οι ιδέες σ’ αυτούς και οι αλήθειες τους φυσικά  τρέχουν με την ταχύτητα τους φωτός!

«Άντε θύμα, άντε ψώνιο, άντε σύμβολο αιώνιο…»


ΥΓ: α) Οι διασταυρωμένες πληροφορίες μας λένε ότι από τα αρμόδια όργανα των Βρυξελών   ζητήθηκε επείγουσα ψυχιατρική εξέταση   εκείνων  που δηλώνουν ότι θα καταψηφίζουν τα  μέτρα αλλά ως κυβέρνηση θα τα εφαρμόζουν!

β)  Όσο για κείνους τους μεμψίμοιρους αριστερούς, που τα θεωρούν όλα καλώς καμωμένα αλλά τους ενοχλεί ο υψηλός μισθός των βουλευτών, θα λέγαμε ότι σε σχέση με το τεράστιο έργο που παράγουν, οι βουλευτές μας  αμείβονται με ψίχουλα! Και μόνο τη νόμιμη προμήθεια  ως μεσίτες  να έπαιρναν θα είχαν γίνει πάμπλουτοι!

Και βέβαια,  δεν είναι μόνο σύνηθες φαινόμενο  αυτό που ζούμε στις μέρες μας, να χάνει ο κόσμος ό,τι έχει και δεν έχει, αλλά να αναδύονται και Κροίσοι μέσα από τις στάχτες!

Δια χειρός Αλιθέρση μέσω mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog