..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Δημήτρης Κουτσούμπας: κ. Τσίπρα, μπορείτε τώρα να κοιταχτείτε στον ...καθρέφτη:;;;;


Απόσπασμα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία του Eurogroup

Κύριοι της κυβέρνησης,

Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες την επιχειρηματολογία με την οποία προσπαθείτε να αποδείξετε ότι η κυβέρνηση με τη συμφωνία του Eurogroup πέτυχε - όπως εσείς μόνο λέτε - μια καλύτερη συμφωνία, γιατί έχει «αντίμετρα, ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του χρέους, Αναπτυξιακή Τράπεζα και σαφή δέσμευση για στήριξη της Ελλάδας για την έξοδό της στις αγορές».
Επαναλαμβάνετε, ξανά και ξανά, πως ανοίγει σταδιακά ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές και το οριστικό τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας.

Μετά τις αγορές, δηλαδή, που θα «χόρευαν πεντοζάλη», ο κύριος Τσίπρας έφτασε στο σημείο να αναγορεύει σε υπέρτατο κριτή της πολιτικής του τις αγορές και τους επενδυτές. Δηλαδή τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Η κυβέρνησή σας, κ. Τσίπρα, χρησιμοποιεί το ίδιο αφήγημα που χρησιμοποίησε και η κυβέρνηση της ΝΔ την άνοιξη του 2014.

Και ο κ. Σαμαράς, ως πρωθυπουργός τότε, μιλούσε για την έξοδο στις αγορές, για την επιστροφή στην κανονικότητα και την απαλλαγή της χώρας από την εποπτεία και την επιτήρηση.

Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα πλέον. Λέτε τα ίδια πράγματα και με τα ίδια ακριβώς λόγια. 

Μάλιστα, κ. Τσίπρα, όταν ρωτούσατε τη ΝΔ και λέγατε ακριβώς: «Και γιατί πανηγυρίζουν και θέλουν να πανηγυρίσουμε μαζί τους;». Λόγια του κ. Τσίπρα αυτά ακριβώς, όπως τα ακούτε: «Με την ύφεση να συνεχίζεται, με την πολιτική λιτότητας να αποτελεί το άλφα και το ωμέγα των απαιτήσεων των δανειστών, μια στημένη έξοδος στις αγορές τι θα αποδώσει αλήθεια;

Θα βρει δουλειά έστω ένας άνεργος;
Θα ακυρωθούν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις;
Θα επανέλθουν τα εργασιακά δικαιώματα, που καταργήθηκαν;
Θα κάνει βήματα μπροστά η δημόσια Υγεία, η δημόσια Παιδεία, η ρημαγμένη Κοινωνική Ασφάλιση;
Θα σταματήσει η αιμορραγία της φορολογίας, θα σταματήσουν τα χαράτσια;».

Ολα αυτά είναι λόγια του κ. Τσίπρα, ακριβώς όπως τα είπε τότε...


Αλήθεια, μπορείτε τώρα να κοιταχτείτε στον καθρέφτη κ. Τσίπρα, σας ρωτάμε, και να επαναλάβετε τα ίδια ακριβώς ερωτήματα;

Τα ίδια ερωτήματα παραμένουν και σήμερα. Μόνο που πρέπει τώρα να προσθέσετε και τους δικούς σας αντιλαϊκούς νόμους.

Και μην μας πείτε ότι τότε δεν ξέρατε, ότι τότε είχατε αυταπάτες. Γιατί εδώ δεν μιλάμε απλά για αυταπάτες. Εδώ μιλάμε για πλήρη υιοθέτηση των στόχων και επιδιώξεων του μονοπωλιακού κεφαλαίου και της ηγεσίας της ΕΕ.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα μιλάει για το ΔΝΤ και το ρόλο του στο ελληνικό πρόγραμμα, με τα ίδια λόγια που μιλούσε στα τέλη του '14 ο κ. Χαρδούβελης, ο υπουργός της ΝΔ, για την τρόικα. 

Ελεγε λοιπόν τότε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χαρδούβελης:
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων. Μπορεί να μην είναι συνοδηγοί στο αυτοκίνητο, αλλά θα είναι ασφαλείς στο πίσω κάθισμα».

Τα ίδια ακριβώς είπε και ο κ. Τσίπρας για το ρόλο του ΔΝΤ, την προηγούμενη βδομάδα: «Η επιλογή να μη βρίσκεται πια στη θέση του συνοδηγού στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου. Αρκεί να συνεχίσει, έστω και από το πίσω κάθισμα».

Αυτά είπε χαρακτηριστικά. Πραγματικά, δηλαδή, δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα! 
Δεν σας κατηγορούμε ότι αντιγράφετε τη ΝΔ, αυτό ας το κάνει ο κ. Μητσοτάκης. 
Απλά εμείς λέμε στον ελληνικό λαό ότι έχετε την ίδια πολιτική στρατηγική. 
Οτι το κοινό σας όραμα είναι η στρατηγική της ΕΕ, η ανάκαμψη των μονοπωλιακών, των καπιταλιστικών κερδών. 

Και γι' αυτό είναι λογικό κι επόμενο να χρησιμοποιείτε το ίδιο αφήγημα, για να παγιδεύσετε το λαό. 

Να χρησιμοποιείτε τελικά τα ίδια επιχειρήματα.

πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 04072017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog