..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» Σε δύο μέρες ανοίγει τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη

                             Από τις περσινές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη που θα πραγματοποιηθούν στις 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο - Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς (Βλ. Μαγιακόφσκι)». Οι εκδηλώσεις του θα κορυφωθούν το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο πρόγραμμα του τριημέρου ξεχωρίζει η συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη, για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, με τίτλο «Ανατρέπουμε το παλιό, η εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων είναι μπροστά μας», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο χώρο του Φεστιβάλ στο τριήμερο των εκδηλώσεων, στις τρεις σκηνές (Κεντρική, Λαϊκή, Νεανική) θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα και μεγάλες συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Βασίλης Λέκκας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, τα Κίτρινα Ποδήλατα, οι Κollektiva, ο Ησαΐας Ματιάμπα, η Γιώτα Νέγκα, η Ντιλέκ Κοτς και πολλούς άλλους, ενώ θα γίνουν και συναυλίες με ερασιτεχνικά νεανικά συγκροτήματα.

Παράλληλα, θα λειτουργούν Εργατικό Στέκι, περίπτερο ΑΕΙ - ΤΕΙ, Μαθητικό Στέκι, περίπτερο των θεραπευτικών κοινοτήτων, ο «Μικρόκοσμος» - χώρος δραστηριοτήτων για μικρότερες ηλικίες -, παιδότοπος, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», κ.ά.

Και τις τρεις μέρες, στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί μεγάλη έκθεση με θέμα «100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση», για την οποία έχουν προγραμματιστεί οργανωμένες ξεναγήσεις.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 12092017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog