..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Π. Καμμένος: «Τεράστια σημασία έχει η βάση της Σούδας για ΗΠΑ και ΝΑΤΟ»


Υπέρμαχος της στενής σχέσης με τις ΗΠΑ, που αποτυπώνεται στη μεγαλύτερη αξιοποίηση της βάσης στη Σούδα, δήλωσε για μια ακόμα φορά ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Ανέφερε πως οι ΗΠΑ θέλουν «περισσότερο ελεγχόμενη» την ευρύτερη περιοχή και για αυτό όπως είπε «τεράστια σημασία έχει η βάση της Σούδας για τις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ» και πρόσθεσε πως «θέλουν ενίσχυση της βάσης της Σούδας» και ότι «η σύναψη στενής συνεργασίας με τις ΗΠΑ θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό των μέσων που διαθέτουμε».

Επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς πως η Ελλάδα και ο λαός της εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά σε επικίνδυνους σχεδιασμούς, λέγοντας ότι «με την ενίσχυση του Νότιου Τομέα του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα, με την ενίσχυση της βάσης της Σούδας, παίρνει έναν πιο σοβαρό ρόλο από ό,τι είχε μέχρι τώρα».

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις διαχώρισε την πολιτική της σημερινής ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης από εκείνη του Κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι «η ΝΔ έχει αδωνοποιηθεί» και πως οι ΑΝΕΛ μπορούν να συνεργαστούν με ανθρώπους «που διαφωνούν με την πολιτική φασιστοποίησης της ΝΔ».

Για την υπόθεση της «Eldorado» τάχθηκε σαφώς υπέρ της τουριστικής ανάπτυξης ως προτεραιότητα στην περιοχή της Χαλκιδικής και σε δεύτερη μοίρα υπέρ της αξιοποίησης των μεταλλείων «με σεβασμό των νόμων». Επανέλαβε πως έγινε ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην αγοραπωλησία των μεταλλείων και ότι η «Eldorado» «έχει καταστρέψει τη μισή Αφρική».

Για τον ΕΝΦΙΑ, που ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως υπάρχουν πιο άδικοι φόροι από αυτόν, ανέφερε ότι «είναι άδικος και αντισυνταγματικός φόρος» και παρέπεμψε την κατάργησή του όταν θα βελτιωθεί η οικονομία.

Επίσης έκανε αναφορά στην υπόθεση του Βατοπεδίου, λέγοντας πως «όλοι αθωώθηκαν» και ότι με το όλο θέμα διαλύθηκαν πολιτικοί, λέγοντας χαρακτηριστικά «ο Βουλγαράκης έκλεψε; Που δεν αποδείχθηκε τίποτα».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog