..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το «πρόγραμμα ιδιωτικών χορηγιών» για τις μετεγκαταστάσεις προσφύγων και μεταναστών.


Ερώτηση για το απαράδεκτο «πρόγραμμα ιδιωτικών χορηγιών» για τις μετεγκαταστάσεις προσφύγων και μεταναστών που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ευρ. Επιτροπή, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ αναφέρονται συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Η Ευρ. Επιτροπή, έχοντας τη στήριξη των κυβερνήσεων, κι αυτή των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της εξήγγειλε ότι ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να καταρτίσουν «προγράμματα ιδιωτικών χορηγιών» που θα επιτρέπουν σε ομάδες ιδιωτών ή σε οργανώσεις της λεγόμενης «κοινωνίας των πολιτών» να οργανώνουν και να χρηματοδοτούν μετεγκαταστάσεις σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, η Επιτροπή κάλεσε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) να συντονίσει ένα πιλοτικό έργο για «προγράμματα ιδιωτικών χορηγιών» με τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη.

Πρόκειται για μία προκλητική κι επικίνδυνη ενέργεια που αναθέτει σε ιδιώτες, επιχειρηματικούς ομίλους και ΜΚΟ τη «διαλογή» όσων προσφύγων και μεταναστών, με δεξιότητες ή ανειδίκευτους, τα μονοπώλια και οι μηχανισμοί των κρατών-μελών έχουν ανάγκη ως φθηνή εργατική δύναμη ή ως μοχλό για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στις χώρες προέλευσής τους.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Ευρ. Επιτροπή:

Πώς τοποθετείται στο αίτημα να ματαιωθεί οποιοδήποτε «πρόγραμμα ιδιωτικών χορηγιών» για τις μετεγκαταστάσεις και οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες να μετακινηθούν άμεσα και υπεύθυνα μέσω των αρμόδιων κρατικών φορέων στη χώρα προορισμού τους, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, χορηγιών ή ΜΚΟ;».

09/11/2017  
                                  
Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog