..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΚΚΕ: Άμεσα μέτρα προστασίας προσφύγων και μεταναστών από το χειμώνα - να ανοίξουν οι δρόμοι για τις χώρες που επιθυμούν.


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεσα μέτρα προστασίας προσφύγων και μεταναστών από το χειμώνα - να ανοίξουν οι δρόμοι για τις χώρες που επιθυμούν. 

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε δήλωσή της σχετικά με τη συζήτηση για το «Χειμερινό σχέδιο για τους αιτούντες άσυλο» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο αναφέρει τα παρακάτω: 

«Οι διαβεβαιώσεις ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, η παρουσία του ΝΑΤΟ και της Ευρωσυνοριοφυλακής στο Αιγαίο αντιμετωπίζουν το προσφυγικό, κατέρρευσαν. Οι εναλλασσόμενες φάσεις εξέλιξης του προσφυγικού ακολουθούν τις φάσεις των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της κόντρας Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους πρόσφυγες να γίνονται εργαλείο εκβιασμών.

Οι προσφυγικές ροές εκτοξεύτηκαν πάλι. Οι πρόσφυγες στοιβάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες - παρά τα εκατομμύρια που δόθηκαν στις ΜΚΟ - σε στρατόπεδα εγκλωβισμού στα  νησιά, με δυναμικότητα φιλοξενίας πολύ κάτω από τον αριθμό τους. Ο κίνδυνος θανάτων σε συνθήκες χειμώνα, όπως πέρυσι, είναι άμεσος. Η κατάσταση είναι δραματική για πρόσφυγες, εργαζόμενους στις δομές, κατοίκους των νησιών – φυλακών. Το διαπίστωσαν πρόσφατα οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ με επιτόπου επισκέψεις τους.
   
Η παρωδία του προγράμματος μετεγκατάστασης, η πολιτική του Δουβλίνου με σύνθημα «μακριά οι πρόσφυγες» που ακολουθούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική κυβέρνηση για να αποθαρρύνει την έλευση προσφύγων, πέρα από τον εγκλωβισμό, μπλοκάρει και τις οικογενειακές επανενώσεις, γεγονός που οδήγησε σε απεργία πείνας προσφύγων στην Αθήνα.

Να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα. 
  
Άμεση κατάργηση των στρατοπέδων προσφύγων και μεταναστών, βελτίωση των συνθήκων φιλοξενίας, να ανοίξουν οι δρόμοι μετάβασης προσφύγων όπου επιθυμούν».

15/11/2017                                    

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog