..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

"ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" Τα τσιράκια των αφεντικών


Κάπου ανάμεσα στον αντικομμουνιστικό οχετό που «ξέρασε» ο υπόδικος αρχηγός της ναζιστικής συμμορίας χτες στη Βουλή, βρήκε και λίγο χρόνο να «απολογηθεί» στα αφεντικά, για το λόγο που τελικά δεν ψήφισε το άρθρο για τις απεργίες. 

Τι είπε; 

Μίλησε για «περίεργο άρθρο» (!), «το οποίο αν δεν σας το επέβαλλαν οι ξένοι τοκογλύφοι θα το ψηφίζαμε. 

Γιατί πράγματι αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα είναι τραγικό και είναι ένας από τους βασικούς λόγους της καταστροφής της εθνικής μας οικονομίας. 

Σε μία επιχείρηση με 1.000 εργαζόμενους γίνεται ένα σωματείο με 100 άτομα, απαιτείται μία πλειοψηφία 50 ατόμων και έτσι σταματάει κατευθείαν η επιχείρηση. Καταστρέψατε χιλιάδες επιχειρήσεις εσείς οι αριστεροί». 

Οι εργάτες ξέρουν βέβαια καλά τον καημό των χρυσαυγιτών για τα κέρδη των αφεντικών και το μίσος τους για το εργατικό - ταξικό κίνημα. 

Γι' αυτό και η ναζιστική οργάνωση προσπαθεί να «βγάλει λάδι» τη μεγαλοεργοδοσία και την απαίτησή της να ξηλωθεί η απεργία. Είναι κι αυτό μέσα στις υπηρεσίες των μαντρόσκυλων στα αφεντικά τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog