..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Guardian: Ολλανδία η χώρα της "ανεκτικότητας" στην κάνναβη και την πορνεία.!!!!!

 

Τη διαπίστωση ότι η Ολλανδία εξελίσσεται σε «ναρκω-κράτος» κάνει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», σημειώνοντας ότι η «πολιτική της ανεκτικότητας» απέναντι σε φαινόμενα πώλησης κάνναβης και πορνείας έχει μετατρέψει τη χώρα σε «μείζονα δίοδο» που εξυπηρετεί το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και ανθρώπων. 

«Το μεγαλύτερο μέρος των ναρκωτικών τύπου ecstasy που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ παράγεται από εργαστήρια νότια της χώρας», σημειώνει το δημοσίευμα και παραθέτει εκτιμήσεις της Europol, σύμφωνα με τις οποίες, «το ήμισυ της συνολικής ποσότητας κοκαΐνης, αξίας 5,7 δισ. ευρώ, που κυκλοφορεί στην Ευρώπη, διέρχεται από το λιμάνι του Ρότερνταμ». 

Η ολλανδική αστυνομία από την πλευρά της δηλώνει ανήμπορη «να πατάξει την οικονομία του εγκλήματος που ακμάζει τα τελευταία χρόνια», ενώ «τα εγκλήματα που διαπράττονται εις βάρος των ευάλωτων και ηλικιωμένων ανθρώπων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, εξαιτίας των περικοπών στην Πρόνοια (...)». 

Πέρα από το γεγονός ότι τα παραπάνω φανερώνουν σε όλο της το μεγαλείο τη σαπίλα του καπιταλισμού, τα σημειώνουμε και για τον επιπλέον λόγο ότι δίνουν έμμεση απάντηση σε όσους υπερασπίζονται τη «χαλάρωση» της νομοθεσίας για την καλλιέργεια και τη χρήση κάνναβης στην Ελλάδα, γενικά την υιοθέτηση πολιτικών ανοχής απέναντι στα ναρκωτικά. 

Το «πείραμα της Ολλανδίας», που προβάλλεται από πολλούς ως υπόδειγμα στο ζήτημα των ναρκωτικών, αποδεικνύεται καταστροφικό για τη νεολαία και ιδιαίτερα επικερδές για τα οικονομικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και διακίνηση των ναρκωτικών...


Οι ιερόδουλες στην ολλανδική πόλη εργάζονται ατομικά, ενοικιάζοντας τα παράθυρα στα οποία στέκονται σε κοινή θέα για να προσελκύσουν υποψήφιους πελάτες, από τους ιδιοκτήτες των οίκων ανοχής. Αλλά αυτό το σύστημα αφήνει τις γυναίκες εκτεθειμένες και ευάλωτες σε σωματέμπορους και εγκληματικά στοιχεία.

Ο δήμος όμως του Άμστερνταμ αναζητεί έναν ιδιώτη επενδυτή, ο οποίος και θα αγοράσει πέντε κτήρια στην καρδιά της ζώνης όπου εργάζονται οι ιερόδουλες με απώτερο στόχο να προσφέρει στις εργαζόμενες της βιομηχανίας του σεξ τη δυνατότητα συλλογικής εργασίας στις δικές τους επιχειρήσεις, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του δημάρχου της πόλης.

«Ψάχνουμε για ένα τρίτο επενδυτή, έναν επιχειρηματία, για να αγοράσει αυτά τα κτίρια και να τα παραχωρήσει στις ιερόδουλες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιδρύματος Γιάσπερ Κάρμαν, προσθέτοντας σε περίπτωση που δεν βρεθεί κανένας επενδυτής η δημοτική αρχή της πόλης θα μπορούσε να εξετάσει η ίδια τη μίσθωση των κτιρίων. «Οι εργαζόμενες του σεξ θέλουν και το έχουν πει» κατά τον Γιάσπερ Κράμαν. «Και αυτό θα φέρει έσοδα για λογαριασμό τρίτων».

πρώτο ΘΕΜΑ . gr


1 σχόλιο:

  1. Γεια σας κύριοι και κυρίες,

    Δίνω δάνεια σε όποιον θέλει οικονομική βοήθεια. Αυτό είναι ένα δάνειο μεταξύ ατόμου με πολύ απλές, ακριβείς και γρήγορες συνθήκες.

    Σας ευχαριστώ που μου απαντήσατε αν χρειαστεί. Αυτό είναι το email μου: rafaeladimitriadis15@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog