..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Τα δάκρυα του Ανδρέα Νεφελούδη!!!!!


«Επιλεκτική αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης» διέγνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδ. Νεφελούδης, με αφορμή τις συλλήψεις συνδικαλιστών της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, επειδή το σωματείο τους εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης σε εργαζόμενη ιδιωτικής εταιρείας στην Αττική, που απολύθηκε ενώ ήταν έγκυος. 

Με αφορμή αυτό το κατάπτυστο περιστατικό, ο γγ του υπουργείου Εργασίας πάει να βγάλει την ουρά της κυβέρνησης απ' έξω και αναρωτιέται τάχα αθώα γιατί η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη δεν δείχνουν τα ίδια αντανακλαστικά σε περιπτώσεις μηνύσεων σε βάρος της εργοδοσίας, όπως στην «Καρυπίδης», που δεν έχει «κουνηθεί φύλλο». 

Οι διαπιστώσεις του Νεφελούδη είναι σκέτη κοροϊδία. 

Μήπως δεν είναι η κυβέρνηση αυτή που επιστρατεύει την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη ενάντια στις κινητοποιήσεις υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας; 


Μήπως είναι άγνωστες στην κυβέρνηση οι δίκες και καταδίκες απεργών χαλυβουργών; 

Μήπως δεν είδε και δεν άκουσε για μαθητοδικεία και αγροτοδικεία; 

Και μιας και αναφέρθηκε στον Καρυπίδη, τη μέρα που η εργοδοσία παρέταξε τους μπράβους απέναντι στους απεργούς στα Γιάννενα, τι έκανε η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας; 

Απολύτως τίποτα! 

Ούτε και τις επόμενες μέρες, όταν ο «Ριζοσπάστης», με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, έδειξε πώς οργανώθηκε ο τραμπούκικος μηχανισμός και ποιοι τον αποτελούσαν. 

Ας αφήσει λοιπόν τις δακρύβρεχτες δηλώσεις ο «πολύς» γγ του υπουργείου, γιατί οι εργαζόμενοι τον έχουν πάρει χαμπάρι, και αυτόν και την κυβέρνησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog