..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Η Χρ. Παναγιωτακοπούλου στην ΕΡΤ1: Είμαστε στην στρατιωτική προετοιμασία γενίκευσης ενός πολέμου. { video}


Χρειάζεται επαγρύπνηση, κανένας εφησυχασμός από το λαό, τόνισε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ1, σημειώνοντας πως υπάρχει στρατιωτική προετοιμασία για γενίκευση ενός πολέμου στην περιοχή όπου οξύνονται οι ανταγωνισμοί και σε αυτό το έδαφος κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα.


Επισήμανε τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν αυτούς τους σχεδιασμούς μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου και σε απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη. Τόνισε πως πρέπει από σήμερα να αναπτυχθεί η πάλη για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου που είναι διάσπαρτες στη χώρα.

Ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ είναι οργανισμός πολέμων και επεμβάσεων και στα Βαλκάνια υπάρχει μεγάλη εμπειρία. Εξήγησε πως το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας, σημειώνοντας ότι ενώ πολεμικά του πλοία βρίσκονται στο Αιγαίο, με πρόσκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν εμποδίστηκε η τουρκική προκλητικότητα. Επιπλέον τόνισε πως το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των χωρών-μελών και θεωρεί το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.

Σχολιάζοντας τα περί ανταλλαγμάτων που επιζητά η κυβέρνηση στην περιοχή, σημείωσε ότι επί της ουσίας διεκδικεί μεγαλύτερα μερίδια για την ελληνική αστική τάξη που είναι σε ανταγωνισμό με την τουρκική αστική τάξη.

Για το θέμα της ΠΓΔΜ τόνισε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει οποιαδήποτε συμφωνία φέρει η κυβέρνηση καθώς δεν θα αποτελεί λύση όχι μόνο διότι δεν θα διασφαλίζει τα περί αλυτρωτισμού, αλλά κυρίως διότι είναι όρος προκειμένου να μπει η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και δεν είναι προς το συμφέρον των λαών η επέκτασή του.



902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog