..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΣΥΡΙΑ: Ο χάρος βγήκε παγανιά. Πάνω από 100 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον συριακών στόχων και αναχαιτίσθηκε «σημαντικός αριθμός» απ' αυτούς, ανακοίνωσε η Μόσχα (ΦΩΤΟ)


Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία εκτόξευσαν περισσότερους από 100 πυραύλους εναντίον της Συρίας και «ένας σημαντικός αριθμός» απ' αυτούς αναχαιτίσθηκε από τις συριακές δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Περισσότεροι από 100 πύραυλοι κρούζ και πύραυλοι αέρος-εδάφους εκτοξεύθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία από τη θάλασσα και τον αέρα, εναντίον συριακών στρατιωτικών και πολιτικών στόχων», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «RIA Novosti». «Ένας σημαντικός αριθμός» από τους πυραύλους αυτούς καταρρίφθηκε από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα, πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax», το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι η Συρία αναχαίτισε τις επιθέσεις, χρησιμοποιώντας συστήματα, όπως «S-125», «S-200», «Buk» και «Kvadra», συστήματα που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από τη Σοβιετική Ένωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας κατέρριψε 12 πυραύλους στο αεροδρόμιο Dumayr στα ανατολικά της Δαμασκού.


Σύμφωνα με το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι Ρωσικές μονάδες αεράμυνας έχουν αναπτυχθεί πλήρως γύρω από τις βάσεις στη Λατάκεια και τη Χμείμ.

    Από πλοία και αεροσκάφη εκτοξεύτηκαν οι αμερικανικοί πύραυλοι

Τo «USS Donald Cook»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτόξευσαν «διάφορους τύπους πυρομαχικών», μεταξύ των οποίων πυραύλους κρουζ «Τόμαχοκ». Σύμφωνα με το «Fox News», χρησιμοποιήθηκαν επίσης βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας δράσης «B-1».

Τουλάχιστον ένα από τα πλοία που εξαπέλυσε τους πυραύλους, το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Donald Cook», είχε αποπλεύσει από τη Σούδα.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις, διευκρίνισε πως οι αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν διπλάσια πυρομαχικά απ' όσα είχαν χρησιμοποιήσει για το αμερικανικό πλήγμα του Απρίλη 2017 εναντίον της στρατιωτικής βάσης του Αλ-Σααϊράτ, κοντά στη Χομς.

                 Από την Κύπρο εξόρμησαν τα Βρετανικά «Tornado»


Το Λονδίνο χρησιμοποίησε τέσσερα καταδιωκτικά αεροπλάνα «Tornado GR4» της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), εξοπλισμένα με πυραύλους «Storm Shadow».

Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν από τη Βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Λεμεσού και έπληξαν ένα στρατιωτικό συγκρότημα -μια παλιά βάση πυραύλων- σε απόσταση 24 χλμ. δυτικά της Χομς, «όπου το καθεστώς φέρεται ότι διατηρεί χημικά όπλα», όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας.

Από τη Νοτιοδυτική Γαλλία απογειώθηκαν τα γαλλικά αεροσκάφη



Η Γαλλία από την πλευρά της κινητοποίησε τόσο φρεγάτες πολλαπλών ρόλων στη Μεσόγειο, όσο και καταδιωκτικά αεροπλάνα για να πλήξουν τη Συρία, ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

Τα αεροσκάφη «Rafale» απογειώθηκαν από τη βάση του Saint Didier στη νοτιοανατολική Γαλλία, διέσχισαν τους εναέριους χώρους Ιταλίας, Ελλάδας και Κύπρου για να φτάσουν τους στόχους τους.

«Φρεγάτες πολλαπλών ρόλων, συνοδευόμενες από πολεμικά πλοία προστασίας και υποστήριξης, αναπτύχθηκαν στη Μεσόγειο. Ταυτόχρονα, μια αεροπορική αποστολή αναχώρησε στην αρχή της νύκτας από αεροπορικές βάσεις στη Γαλλία για να φθάσει στις ακτές της Συρίας», είπε.

(Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters») 902.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ :











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog